Proč zrovna sušené maso?

Je to trendy, je to cool. Protože je to dobré, je to tělu prospěšné, je to ideální svačinka na túry a všude tam, kde není jiná možnost se najíst. Taky je to dobrá mňamina k televizi, když do sebe člověk zrovna nechce cpát hromadu čehosi slisovaného do lupínku skrývajícího se pod názvem chipsy.

V dnešní době i naše malá česká kotlina na svém trhu nabízí spoustu druhů sušených mas, které se těší stále větší oblibě. Takže v nabídce supermarketů, obchodů a obchůdků lze najít rozmanitou nabídku druhů jerky, biltongu či droëwors různých příchutí a kvalit. Aby ne, je to zdroj cenných bílkovin, skvěle se balíček vleze do kapsy nebo příruční přihrádky v autě, nevyžaduje žádné speciální skladování a jeho trvanlivost je v případě těch kvalitních opravdu velká. Jako víno na trhu má mnoho výrobců, druhů, chutí a kvalit, stejně je na tom i sušené maso, no a každé zboží má svého kupce.

Naše maso je jiné, a to především díky originální vlastní marinádě, kterou připravujeme převážně z vlastních zdrojů, papričky si sami pěstujeme, fíky nám zdobí zahrádku a v sadu se skvěle daří hrušním i slivoním. Takže přesně víme, co se se surovinami děje už v průběhu jejích růstu a zrání. Vlastní stádo krav bohužel nemáme, ale nakupujeme maso z udržitelným způsobem hospodářsky chovaných zvířat, takže věříme, že kráva než skončí v naší sušičce měla dobrý život. A když začneme sušit, tak pořádně, k výrobě 100 g sušeného masa spotřebujeme 400 g syrového masa, díky tomuto poměru je maso opravdu dobře vysušeno a dlouho vydrží, a to i když balíček otevřete, dáte si a následně jej zipem uzavřete.

A proč teda zrovna sušené? Protože ho máme prostě rádi a baví nás ho jíst i vyrábět.