Že je čerstvé ovoce plné vitamínů, minerálních látek vlákniny či antioxidantů je jasná věc. Jenže, jedná se o sezónní záležitost, a tak se střídají období, kdy je ho moc, s časy, kdy není defacto vůbec. Možností uchování ovoce je spousta a tak můžeme zavařovat, zamrazovat, sušit a tak dále, bohužel u většiny uvedených procesů veškeré vitamíny vlastně zabijeme. Nebo z něj můžeme udělat tzv. „kůže“. Tyto ovocné kůže jsou pak ideálním doplňkem stravy na túry do hor, vycházky po okolí nebo jen tak ke svačince. Nezaberou mnoho místa, zato obsahují skutečnou nálož chuti, energie a vitamínů.
Naše ovocné kůže jsou svým složením naprosto jednoduché, neobsahují žádné stabilizátory či dochucovadla. Jsou sladké tak, jak sladké je ovoce samo a díky nízké teplotě při sušení si uchovají většinu vitamínů a dalších vitálních složek. Navíc obsahují pouze chia semínka a špetku soli. Zpracováváme ovoce lokálního původu pěstovaného v souladu s udržitelným pěstitelstvím. Tropické ovoce v našich zeměpisných šířkách zatím běžně neroste, tedy banány a chia semínka zpracováváme dovozové.
Chutnají nejen nám, ale i našim dětem a kamarádům, zkuste je, určitě si je oblíbíte také.