Maso na dovolené

Vyrazili jsme s rodinou na dovolenou do hor a vzali s sebou naše maso a kůže, na túry jak dělané, určitě se bude hodit, a hodilo. Počasí nám vyšlo parádní, takže jsme se mohli procházet po okolí a dělat i delší výlety, nejsme žádní super-turisti, takže výlety do 20 km pro nás byly jak stvořené. Občas překvapilo převýšení, ale výhledy rozhodně stály za to, strmé srázy do údolí, vrcholky hor na pozadí a všude přítomné rozkvetlé louky.

Na rozdíl od českých hor, kde jsou stezky přehledně značeny, barevně dle náročnosti odděleny a délka trasy v km uvedena, tak v těch rakouských je jen jedna barva a vzdálenosti uváděné v čase, tedy alespoň v okolí Tuxu, kde jsme se nacházeli. Čili náročnost jsme pouze odhadovali a tušili, se vzdáleností nám pomáhaly googlemapy. Překvapilo mě, jak málo „osvěžoven“ se v blízkosti turistických tras nachází, jaké vzájemné vzdálenosti a rozmanitost terénu je dělí a tak, i když byla zastávka v restauraci breakpointem každého výletu, tak sušené maso i ovocné kůže byly našim zdrojem energie každý den.

Dovolená se vydařila, ve zdraví jsme se vrátili domů plni zážitků. A opět se nám potvrdilo, že je vhodné mít s sebou něco malého, ale dobrého v kapse či batohu, než do sebe někde z nouze cpát něco, co by jindy člověk ani nezaregistroval, protože ne vždy se podaří odhadnout ten správný breakpoint ...